Cellulit kezelésről

   Szolgáltatásaink    >    Wellness
A narancsbőr vagy más néven cellulit egészséges bőrfelszínt jelent, ami a narancshoz hasonló megjelenésű, de nem orvosi jelenség. Mi tehát a cellulittal foglalkozunk a masszázsok során!

Érdemes először kicsit körbejárnunk a cellulit - másnevén narancsbőr - felismerésének módjait, és a felismert cellulit lehetséges fajtáit, hogy eldönthesd, Te rendelkezel-e egyáltalán cellulittal, kezelendő területtel. A cellulit lappangási ideje hosszú is lehet. Kezdetben észre sem vehető, mindössze azt érezzük, magunkra szedtünk pár kilót. Ez többnyire azzal magyarázható, hogy a cellulit pontosan a hízékony testtájakon jelentkezik először, vagyis a csípőn, a hason, a combon, a fenéken és a karon. Ez a hízás azonban mégis más, mert míg normális súlygyarapodás következtében a bőr feszes és sima marad, addig a narancsbőrre pontosan a laza szövetek és a tág pórusú, egyenetlen bőrfelszín a jellemző.

Cellulitmentes bőrről csak akkor beszélhetünk, ha bőrünk nemcsak látszólag sima és feszes, hanem a bőr összecsippentésekor sem lesznek láthatók apró - a narancs felszínéhez hasonló - gödröcskék.

A cellulitnak két fajtáját különböztetjük meg:
  • Kemény cellulit, mely leginkább a fiatal nőket érinti, elsősorban a combon és a medence területén jelenik meg.
  • Lágy cellulit, mely gyakran a legfájdalmasabb és nehezen kezelhető, főként a 35 év körüli nők körében fordul elő.
Ha meg is találtuk magunkon a narancsbőr bármely fajtáját, ennek is vannak fokozatai.
  • Első fokozatú narancsbőrről akkor beszélhetünk, amikor a bőr felülete még látszólag egyenletes, de két ujjunkkal összenyomva már láthatók cellulitra utaló apró elváltozások a bőrfelszín alatt. Mivel ez a legenyhébb elváltozás, még könnyen kezelhető.
  • Második fokozatú narancsbőr esetén bőrünk fekvő helyzetben még tökéletesen simának látszik, de felállva már észlelhetjük a tüneteket, anélkül, hogy a bőrt összenyomnánk. Ebben a fokozatban már szükségünk lesz egy kezelésprogram kiválasztására, mert segítség nélkül nem tudjuk felszámolni.
  • Harmadik fokozatban már fekve és állva is határozottan látszik a narancsbőr. Képes eltorzítani a testkontúrokat, és ruházaton keresztül is észrevehető. Határozott életmódváltás, és rendszeres kezelés-kombináció szükséges, kiegészítve otthoni ápolással is. forrás:internet

Írjon nekünk...

Szobafoglalás

Ajánlatot kérek
Magyarország megújul Új Széchényi Terv