Infraszunáról

   Szolgáltatásaink    >    Wellness

Egyre többet lehet hallani az infraszaunákról manapság. Az infraszaunák jótékony hatásait azonban még csak kevesen ismerik, holott nem ártana figyelembe vennünk számos tudományos kutatás és felmérés eredményeit. Kiváltképp azért, mert számos népbetegség kezelésére és ellensúlyozására alkalmas ez a nagyszerű találmány.

Hagyományos vagy infra szauna?

A hagyományos szauna felforrósított köveket használ, míg az infraszauna infrasugarakat. A szaunánál a levegőt a kövekre locsolt víz melegíti fel, ezzel szemben az infraszaunánál nem a levegő melegszik fel, hanem aki benne van. Ez azért nem elhanyagolható, mert sokan a hagyományos szaunában szinte fulladoznak és pár perc után feladják. A hagyományos szaunától és gőzfürdőtől eltérően, az infraszauna felfrissíti az embert és elviselhetőbb a tüdőnek. Így aki nem kedveli a kellemetlen párás levegőt, annak ajánlatos kipróbálni az infraszaunát. Mind az egészségmegőrzés, mind fitness és wellness céljából érdemes igénybe venni az infraszaunát. Egyébiránt az infraszaunák állítólag még kevesebb áramot is fogyasztanak.

A mozgásszegény életmód, az elhízás jelensége és ennek káros-kóros élettani következményei, mint az öregedés és a megbetegedésre való hajlam, kompenzálására sok mindent kitaláltak már a tudósok. Az infraszauna ezek közé a vívmányok közé tartozik. Tudta-e, hogy 30 perces infraszaunázás alatt testünk 600-800 kalóriától is megszabadulhat? Ez hatalmas szám, mert szinte felér egy rövid, ám intenzív sportolással. Lássuk, mi történik ilyenkor?

Infraszaunázás közben testünk izzadságot termel, mert a megnövekedett hőmérsékletet valahogy csökkenteni akarja. Miközben izzadunk, számos méreganyagtól és nem kevés zsírtól is megszabadulunk. Természetesen nagy mennyiségű víz és ásványi só is távozik a szervezetünkből, de ezeket viszonylag könnyű pótolni szaunázás után.

Az infraszaunázás szemben a szaunázással olyan fényt juttat a bőrbe és a mélyebb rétegekbe, amelynek jótékony fiziológiai hatásai vannak. Serkenti a vérkeringést, kitágítja a véredényeket és elősegíti a szövetek és az izmok gyógyulását. A vérkeringés fokozódása, illetve a keringés gyorsulása edzi a szívet és az ereket, ami strapabíróbbá teszi ezeket a szerveket.

Az infraszauna fénye – az infrasugarak – megemeli a vér, ezáltal pedig a szövetek hőmérsékletét. Ez kedvez az olyan salakanyagok és méreganyagok kiürülésének, mint a higany, az ólom, a nikotin, a cink, az alkohol, a kénvegyületek stb. A nagyobb hőmérséklet növeli az izomzat rugalmasságát, hozzásegíti az izmot az ellazuláshoz és a gyorsabb regenerálódáshoz. A megemelkedett testhőmérsékleten számon vírus és baktérium elpusztul, továbbá az immunrendszer valamelyest megerősödik. A bőrben és közvetlenül a bőr alatt lerakodott, felhalmozódott méreganyagok egy része is kiürül, ezért a bőr tisztul és egészségesebbé válik. Gondoljunk a cellulitiszre, illetve a narancsbőrre. Az infraszauna azért hatékony a cellulitisszel szemben, mert a fénye behatol a bőr mélyebb rétegeibe és ott fejti ki hatását. Ha pedig előnyösen hat a bőrre és a keringésre, akkor bizton állítható, hogy a tápanyagok felszívódását is elősegíti az infraszaunázás.

Az infraszauna nagyon sok ízületi és izomzati problémára van kedvező hatással. Az izomgörcsök megszüntetésére, az ízületek merevségének oldására, a ficamokra és a húzódásokra kifejezetten jól hat. Ha pedig csökkentjük az izmainkban és az ízületeinkben a munka vagy a sport alatt kialakult feszültséget, akkor a közérzetünk is javulni fog. A mérések azt is kimutatták, hogy a rendszeres infraszaunázás csökkenti a stresszes, a depressziós és a szorongásos tüneteket.

A túlterhelés mellékhatásainak leküzdésére például kifejezetten alkalmas az infraszaunázás. Ha valaki méregteleníteni szeretne, vagy csak felfrissíteni magát egy megfáradt nap után, akkor sem fog csalódni ebben a módszerben. Ha fogyókúrába kezdünk, akkor sokat nyerhetünk az infraszaunával, de nem szabad túlzásba vinni.

Az infraszaunázás ellenjavallt gyulladások esetén (ízületi, izom) és a lázzal járó megbetegedéseknél. Nem szabad elfelejteni az infraszaunázás során elveszített folyadékmennyiség és ásványi anyagok pótlását sem! 
Forrás:internetboldognapothublogmirejoazinfraszauna

Írjon nekünk...

Szobafoglalás

Ajánlatot kérek
Magyarország megújul Új Széchényi Terv