KNEIPP TAPOSÓ

Hírek
2020. Március 02. - 00:00
KNEIPP TAPOSÓ
Este megnyugtat, nappal felfrissít!

Kneipp-féle gyógykúrákat még az 1800-as években dolgozták ki. A módszer eredetileg nem pusztán vízkezeléseket alkalmaz, de a legfontosabb elemét a vízgyógyászat adja.
Ezek a kezelések Sebastian Kneippről kapták a nevüket. Az 1800-as években élt német lelkész ugyanis egy speciális, vízre alapozott kezelési módszert dolgozott ki.

Rájött arra, hogy az ember bőrén keresztül nagyon változatos ingereket lehet kiváltani azzal, ha eltérő hőfokú vizekkel érintkezik. Ma már tudjuk, hogy a Kneipp-fürdőkúra hatásossága abban keresendő, hogy a hideg víz hatására a bőr alatti erek összehúzódnak, és meleget vonnak el az emberi szervezettől, míg a meleg víz következtében ez előbbi folyamat megfordul, vagyis az erek kitágulnak, és kellemes meleg érzés járja át az egész testet. A váltott hőmérsékletű fürdő, vagy egyéb „vizes inger” stimulálja az idegrendszert, így elősegíti, felgyorsítja a szervezet működési folyamatait, mert a legtöbb idegvégződés a bőrsejtekben található.
Mindemellett jótékony ereje megfigyelhető még abban, hogy javítja a szívműködést és a vérkeringést, serkenti az anyagcserét és a mirigytevékenységet, erősíti az immunrendszert, kitisztítja a bőrt és megnyugtatja a lelket.

Egy-egy kezelés során gyakran csak egyes testrészek kerülnek kapcsolatba a vízzel, az inger végigfut az egész érpályán és idegrendszeren, ezért az egész szervezetre kifejti hatását. Ahhoz, hogy a kúra kellően hatásos legyen, javasolt legalább 4–6 héten át rendszeresen, mindennap alkalmazni.

A Kneipp taposó lényege, hogy egy 18 fokos medencében kell körbe-körbe sétálgatni, amiben csak annyi víz található, hogy a medence aljára lefektetett köveket ellepje. A hideg és meleg váltakozó érzetét az adja, hogy a lépés során kiemelkedő lábfej a hideg víz után a meleg levegővel érintkezik. Remek hatással van a vérkeringésre és az anyagcserére, emellett javítja a tartóizmokat és a láb vérkeringését azáltal, hogy talpmasszázsként is funkcionál.
Időtartam: 1-2 perc
Ne feledje a vízkúra után lábait azonnal törölközővel, vagy meleg zoknival beburkolni!


Szobafoglalás

Ajánlatot kérek
Magyarország megújul Új Széchényi Terv