Mi az a tangentor?

Hírek
2020. Február 06. - 00:00
Mi az a tangentor?
A víz alatti vízsugármasszázs a balneoterápia, a hidroterápia és a vízsugár mechanikus hatására épülő terápiás eljárás. Főként kopásos mozgásszervi panaszok, sérülések utókezelése, keringési problémák, egyes idegrendszeri betegségek esetén hatásos és kíméletes módszer.
Egy különleges, víz alatti masszázsfajta
Ezek egy testmeleg vízzel megtöltött, speciálisan kialakított kádban zajlanak, amit tangentornak hívnak. Egy készülékkel, a test különböző pontjaira irányítják a vízsugarat, amelynek az erőssége 0,5 és 2 atmoszféra között állítható. Emellett a vízsugár ereje azzal is szabályozható, hogy a készüléket mennyire messze tartják a testrésztől.
A kezelendő testrészek körét szakorvos határozza meg, de akár az egész testet is érintheti a vízsugármasszázs. Fő szabály szerint gyengébb nyomással kezdik a kezelést, majd fokozatosan emelik a vízsugár erősségét.
 
A vízsugármasszázs legfontosabb előnye, hogy egyszerre kíméletesen, de mégis alaposan átmasszírozhatók a testrészek. Ellazítja a görcsös állapotú izmokat, javítja azok vérellátását, serkenti a nyirokkeringést, fokozza az anyagcserét, erősíti a legyengült izomzatot, valamint műtéti és baleseti utókezelésekben egyaránt alkalmazható. Frissít és megújít.
 
TB is támogatja
A tangentor kezelés társadalombiztosítási támogatással vehető igénye. Ebben az esetben csak önrészt kell fizetnie a betegnek.
Ennek az összege nálunk 120 Ft/alkalom.

Szobafoglalás

Ajánlatot kérek
Magyarország megújul Új Széchényi Terv