Reumatológia Fizioterápiai

   Szolgáltatásaink    >    Gyógyászat

Reumatológia és Fizioterápia járóbeteg szakellátás

A szakrendelések igénybevételéhez háziorvosi beutaló és előzetes időpont egyeztetés szükséges, ami személyesen a pénztárban illetve az 56/361-534-es telefonszámon lehetséges.
 

Mikor forduljunk reumatológushoz!

A mozgásszervi panaszok első tünete a fájdalom, majd a következményes mozgáskorlátozottság, mely hosszabb távon deformitások kialakulásához vezethet. A mozgásszervi betegségek két nagy csoportját a gyulladásos illetve az úgynevezett degeneratív (kopásos) elváltozások képezik. A gyulladásos tünetek jelentkezhetnek a lágyrészekben (izmok, szalagok, ízületi tok), valamint az ízületekben és a csonthártyán. Az úgynevezett degeneratív, azaz kopásos eredetű mozgásszervi panaszok először a gerinc nyaki és ágyéki szakaszán, majd a csípő, térd és kéz ízületeiben jelentkeznek. A reumatológus foglalkozik a csontanyagcsere betegségek közül már szinte népbetegségnek számító csontritkulással is. Mozgásszervi panaszok jelentkezésekor érdemes minél hamarabb szakorvoshoz fordulni a súlyosabb következmények elkerülése érdekében.

Mit tehet a reumatológus?

A reumatológiai vizsgálat célja a mozgásszervi panaszok hátterének tisztázása, szükség esetén röntgen, labor és egyéb modern képalkotó vizsgálatok (ultrahang, CT, MRI) elvégzése alapján. A reumatológiai kezelések célja a panaszok enyhítése, a mozgásfunkciók helyreállítása és megőrzése, a deformitások kialakulásának megelőzése. A reumatológiai kezelés alapja a megfelelő életmód kialakítása, gyógytorna, fizikoterápia alkalmazása, a betegség természetétől függő célirányos gyógyszeres terápiával kiegészítve.

Arról, hogy a Túrkeve Termál Fürdőben működő szakrendelésekre hogyan jelentkezhet be, itt olvashat.

Írjon nekünk...

Szobafoglalás

Ajánlatot kérek
Magyarország megújul Új Széchényi Terv