Szaunák Gőzkabin Merülő medencék Infraszauna

   Szolgáltatásaink    >    Wellness

A fedett élményfürdő emeleti részén két finn szauna, egy győzkabin és három merülőmedence üzemel.
A főépület emeleti pihenőjében található az infraszauna.

Szaunák

A magas hőmérséklet hatására gyorsul a szívverés, fokozódik a vérnyomás, így a bőrben található hajszálerek is vérrel telítődnek, a bőr enyhén megduzzad és kipirul. Fokozódik az anyag-csere, vagyis felgyorsul a sejtek között felszabadult salakanyagok eltávolítása. Aki rendszeresen szaunázik, annak bőre feszesebbé, izmai rugalmasabbá, szervezete ellenállóbbá válik. 
Szauna használat és házirend
 • A szauna-szolgáltatást mindenki saját felelősségére veheti igénybe.
 • A szaunát csak 18 éven felüliek látogathatják.
 • Ittas és kábítószer hatása alatt lévő vendégek a szaunát nem vehetik igénybe.
 • A szaunában étel- és ital fogyasztása tilos.
 • A szauna használata csak törölközővel, fürdőruhában engedélyezett. A törölköző a lábak alatti padot is takarja.
 • Fürdőpapucsban a szaunába lépni tilos. A szaunán kívül papucs használata kötelező.
 • Ékszerek viselése nem ajánlott.
 • Szaunába lépést megelőzően a tusfürdős zuhanyzás kötelező, a szárazra törölközés ajánlott.
 • Kezdő szaunázók lehetőleg az alsó padot használják.
 • Fekvő helyzetben csak akkor szabad szaunázni, ha ezt a foglaltság lehetővé teszi.
 • A kabinban a halk beszéd megengedett, mások zavarása nélkül.
 • Alkohol tartalmú folyadékot, valamint erős szagú eszenciát, illetve gyúlékony koncentrátumot a kályhára önteni tilos.
 • A felöntést kizárólag dézsából lehet végezni, a dézsában elhelyezett öntő kanállal. A kanalat használaton kívül tilos a vízben tartani, azt a dézsa szélére kell helyezni.
 • A szauna használata után erősen ajánlott a zuhanyozás ill. a merülő medence használata
 • A test lehűlését követően 10-15 perc pihenő ajánlott.
Nagy szauna üzemideje: péntek-vasárnap 10-18:45-ig
Kis 
szauna üzemideje: 
hétfő 13-18:45-ig
kedd-csütörtök 10-18:45-ig

Gőzkabin *** átmenetileg szünetel ***

A gőzkabin jellemzője, hogy 40-50 C hőmérséklet mellett 80-100% relatív páratartalmat biztosít, és a telített gőz hatására testünk felüdül, illetve légzőszervünk tisztulásnak indul, de relaxáló és stresszoldó hatása is igen jelentős. Használata során a bőr pórusai kitágulnak, élénkebbé válik a vérkeringés, az izmok ellazulnak, és a légutak nyálkahártyájának hurutja is oldódik. A magas páratartalomnak és hőmérsékletnek köszönhetően légúti (hörghurut, tüdőasztma, rekedtség, torokfájás) betegségek enyhítésében, valamint száraz bőrnek a kezelésére is egyaránt alkalmazható. A gőzkabin használata nagy megterhelést jelent a szív és a vérkeringés számára, ezért teljesen egészségeseknek is csak 10-15 perc benntartózkodás javasolt. A gőzfürdő által felhevült testet langyos, majd hűs fürdőben fokozatosan kell lehűteni, majd ezután pihenjük ki (legalább 30 perc) a megterhelést. Forrás:hotelthuwellnessabc
Gőzkabin használata
A magas páratartalom és a forró levegő nagy megterhelés a szív és a vérkeringés számára, hiszen a szervezet nem tudja megfelelő mértékben hűteni önmagát, mert a gőzfürdőzés során az izzadság a nem tud elpárologni bőrről. Ezért a teljesen egészségesek is csak 10-15 percig tartózkodhatnak a kabinban, a betegek pedig az orvos által megállapított feltételek mentén vegyék igénybe. A gőzfürdőzés során felhevült testet langyos, majd hűs fürdőben, fokozatosan kell lehűteni, melyet legalább 30 perc pihenés kövessen.
Gőzkabin üzemideje: hétfő-vasárnap 9-től 12-ig és 14-től 18-ig.


Merülő medence

A három merülő medencéből 2db 18C-os 1db 36-38C-os. A vízmélység 120 cm. Töltő-ürítő rendszerű medencék.


Infraszauna

Az infraszauna olyan szauna, mely távoli infravörös sugarakat bocsát ki. Ha szervezetünk a napsugarakon keresztül nem jut elegendő infravörös fényhez, akkor betegek és depressziósak leszünk. Infraszauna alkalmazásának főbb területei: Fogyás és alakformálás, bőrszépítés, narancsbőr eltüntetése, immunrendszer erősítése

INFRASZAUNA ELŐNYEI

1. Stressz oldó hatás
Csökkenti a felgyülemlett feszültséget, kellemes környezet a relaxálásra. Halk zenével, fényterápiával még pihentetőbbé tehetjük.

2. Alakformálás
Egy 30 perces infraszauna használat alkalmával több száz kalóriától is megszabadulhatunk. A finn szaunákkal ellentétben az infraszauna által okozott izzadás kb 70-80% a víz. A maradékot a testben felgyülemlett káros anyagok (pl.:koleszterin, nehézfémek, higany stb.) teszik ki.

3. Bőr regenerálás, narancsbőr
Az infravörös sugarak elősegítik a sejtek regenerálódását, így a bőr üdébbé válik.Narancsbőr ellen is hatásos lehet, mivel azt ezt kiváltó anyagokat az infraszauna mélyrehatoló sugarai elérik, és segít a cellulitisz eltávolításában.

4. Immunrendszer erősítése
A belső hőmérsékletünk enyhe emelkedésével testünket egyfajta edzésben tarthatjuk, így az esetleges jövőbeni betegségeknek pl: megfázás jobban ellenáll szervezetünk.

5. Sport
Infraszauna jól használható az izmok bemelegítésére is, ellazítja azokat. A mozgást nem helyzetesíti de remekül kiegészíti azt. Az izomláz kezelésére, csökkentésére, illetve ízületi panaszok enyhítésére is sokan használják.

6. Élénkítő hatás:
Infraszauna használatával szervezetünk, a finn szaunával ellentétben felfrissül, energiaszintünk növekszik.

www.turkevetermal.hu
Telefon: +36 56 361 534

.Írjon nekünk...

Szobafoglalás

Ajánlatot kérek
Magyarország megújul Új Széchényi Terv