Gyógykezelések

   Szolgáltatásaink    >    Gyógyászat

A Túrkeve Termál Fürdőben működő gyógyászati részleg sokféle kezeléssel segítheti az Ön gyógyulását, regenerálódását. A  különböző gyógykezelések kombinálva a leghatékonyabbak. A természetes gyógyvíz mellett többek között masszázst, súlyfürdőt, víz alatti vízsugármasszázst, víz alatti gyógytornát, különböző elktroterápiás kezeléseket, nyirokmasszázst stb. is alkalmazunk.
A fürdőgyógyászati kezelések csak kúraszerűen fejtik ki hatásukat, ezért célszerű, hogy a fürdőkúra legalább két hét kezelésből álljon.
A kúra kezdetekor reumatológus, fizioterápiás szakorvosi vizsgálat szükséges, és a kezeléseket a szakorvos által előírt időben és mennyiségben lehet igénybe venni.
Arról, hogyan kezdheti meg a kúrát, bővebben itt írunk.

A kezelések egy része az OEP (Országos Egészségbiztosítási Pénztár) által, teljes mértékben támogatott (,azaz díjmentesen igénybe vehető).
Az OEP által támogatott gyógykezeléseket érvényes biztosítási kártyával (TB kártya) rendelkezők  évente kétszer vehetik igénybe! Egy kúra során 4 féle gyógykezelés vehető igénybe, a kúra gyógykezelésenként legfeljebb 15 darabot tartalmazhat.
Fontos tudni, hogy a gyógyfürdő alkalmazásának vannak ellenjavallatai! Erről itt olvashat!
A fürdő szolgáltatásait mozgássérült vendégek is igénybe tudják venni! A betegek medencébe történő beemelését egy korszerű emelő szerkezettel biztosítjuk.
Egészségkártyával (TB kártya) nem rendelkező vendégeink a fürdőgyógyászati kezeléseket orvosi vizsgálatot követően, saját költségükre vehetik igénybe.

Fürdőgyógyászati kezelések, Balneoterápia

Medencefürdő

A fedett ülőpados gyógyvizes- és a szabadtéri gyógyvizes pezsgőmedence biztosítja az év 365 napjában a gyógyulást. Használatát ajánljuk idült ízületi és  reumatikus, valamint bőrgyógyászati és nőgyógyászati betegségek kezelésére, műtét utáni rehabilitációra.
Ajánlott fürdési idő 10-20 perc

Kádfürdő

A gyógyászati épületben található gyógyvizes kádfürdő egyéni kezelésre ad lehetőséget. Alkalmazását ajánljuk idült ízületi és reumatikus, valamint bőrgyógyászati és nőgyógyászati betegségek kezelésére, műtét utáni rehabilitációra.

Súlyfürdő

Egyesíti a víz fizikai és kémiai hatását, nyújtó és húzó (mechanikus) hatással, a legeredményesebb és legkíméletesebb extenziós-trakciós kezelés. Ennek lényege a beteg kellemes hőmérsékletű vízben történő felfüggesztése a gerinc egyes szakaszainak, illetve alsó végtagi nagyizületek nyújtása céljából.

Szénsav fürdő

A vízben lebegő gázbuborékok a test felületére tapadva a bőrben lévő hidegérző idegvégződések ingerlékenységét nagymértékben csökkentik, így a hajszálerek kitágulnak és megjelenik a kezelésre jellemző hatás. A szénsavas fürdő a szív és érrendszeri betegségek kezelésében a legalkalmasabb fizioterápiás eljárás. Értágító és nyugtató hatása miatt előnyösen alkalmazható hypertoniában és neurozisban is. Szív- és érbetegségekben, érszűkületben valamint csontritkulásban szenvedőknek ajánlott.

Orvosi masszázs

Az emberiség egyik legrégebbi gyógyító eljárása. Célja a testrész vérkeringésének javítása, valamint a bemerevedett, letapadt és fájdalmas izmok fellazítása. A bőr és izomzat rugalmasságát helyreállítja, az alsóbb rétegekbe lerakódott salakanyagokat eltávolítja, az izomzat keringését fokozva annak teljesítőképességét növeli. A kezelés előtt célszerű a termálfürdőzés, mivel a termálvíz meleghatása elősegíti az izmok fellazulását. Ízületi panaszokra, műtét utáni rehabilitációra, valamint izom betegségek kezelésére ajánlott

Víz alatti vízsugár masszázs - Tangentor

A kezelés hatására az izomtónus csökken, a perifériás erekben a vérkeringés javul, fellazul a hám és kötőszövet. A kezelés eredményes gerinc és izületi betegségek esetén. Frissítő hatása miatt sportolók kondíció javítására is előnyösen alkalmazható. Műtét utáni rehabilitációra is kiválóan alkalmas.

Víz alatti gyógytorna

A torna során a test a vízbe merül, így az, tömegének 90%-át elveszti. Ezért az ízületek, ínszalagok és a gerincoszlop is tehermentesül, és a sérülés veszélye is kizárt.

Járóbeteg Reumatológiai szakellátás

Száraztorna

Pontos klinikai vizsgálat alapján meghatározott cél elérésére összeállított gyakorlatsor, amely funkciójavulást eredményezhet. Tágabb értelemben egészségmegőrző, megelőző gyógyító és helyreállító hatást gyakorolhat az egész szervezetre.

Fizioterápia vagy elektroterápia

A kezelés során az elektromos áram mellett a vízterápiás hatás is érvényesül. Idült ízületi gyulladás, végtagi keringési és beidegzési zavarokban nagymértékű javulás érhető el a kezeléssel. Használatával csökken a fájdalomérzet és enyhülnek az ízületi panaszok.
 

A fürdőnkben működő járóbeteg reumatológiai szakellátáson a gyógytorna vagy száraztorna mellett az alábbi kapcsolódó
fizioterápiás kezeléseket vehetik igénybe:

 • Középfrekvenciás kezelés

 • Stabil galván kezelés

 • Iontophoresis kezelés

 • Kalcium elektrostatis kezelés

 • Diadynamic-interferencia kezelés

 • Szelektív ingeráram kezelés

 • Vázizom stimulátor

 • Funkcionális elektroterápia nervus facialis területén

 • TENS kezelés

 • Ultrahang kezelés

 • Víz alatti ultrahang kezelés

Ezen kívül nyirokmasszázs és különféle kompressziós kezelés is megtalálható szolgáltatásaink között.

Írjon nekünk...

Szobafoglalás

Ajánlatot kérek
Magyarország megújul Új Széchényi Terv